Hyvät ystävät

28.5.2018

 

Teimme tänään kaupunginvaltuustossamme todella merkittävän ja historiallisenkin päätöksen

Päätimme toteuttaa Hippos2020 -hankkeen. Se on kaupungin kannalta turvallinen; ehdot kaupungin suuntaan ovat hyvät ja taloudellinen vastuu on investoreilla.

 

Saamme kaupungin keskustaan aivan upeat, monipuoliset ja modernit liikunnan, urheilun, viihtymisen ja hyvinvoinnin tilat, joilla vastataan tulevaisuuden haasteisiin ja tarpeisiin. Pohjoismaiden parhaat.

 

Tulee monitoimiareenaa, jalkapallostadionia, Areenakeskusta, Mid-areenaa, voimistelutaloa ja liikuntapuistoa. Tilat tarjoavat kansainväliset vaatimukset täyttävät puitteet mahdollistamaan suurten arvokisojen järjestämisen useissa eri lajeissa, samoin kuin monien kulttuuritapahtumien. Tuleva Hippos mahdollistaa merkittävästi kaupunkilaistemme terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

 

Jyväskylä on tunnustetusti maamme merkittävin liikuntakaupunki. Hippos-hankkeen toteuttamisella varmistamme ja mahdollistamme sen säilymisen myös tulevaisuudessa ja kohoamisen jopa kansainvälisesti merkittävään rooliin. Ei myöskään sovi unohtaa, että hankkeella on merkittävä työllisyys- ja verotulovaikutus. Hippos2020:n rakentaminen synnyttää Jyväskylälle noin 14 miljoonan euron verotuotot. Valmis Hippos2020 työllistää päivittäin yli 1000 työntekijää.

 

Hippos2020 on myös elinkeinopoliittisesti merkittävä hanke Jyväskylälle. Jyväskylä ottaa uuden

Hippoksen avulla ottaa ison roolin alan yritysten houkuttavana sijoituspaikkana. Hankkeen ympärille rakentuva liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ekosysteemi houkuttaa sekä tutkijoita että alan yrityksiä Jyväskylään. Hanke vahvistaa myös Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan toimintaolosuhteita Jyväskylässä. Hippos2020 tukee Jyväskylän asemaa johtavana liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin tutkimuksen kaupunkina