Tervehdys puheenjohtajaltamme

29.12.2019

Jyväskylällä menee olosuhteisiin nähden melko mukavasti. Suomen kunnista ainoastaan Helsinki tekee tänä vuonna positiivisen tuloksen, muut ovat miinuksella. Mutta ensi vuonna taloutemme on jälleen tasapainossa.


 

Kirri-Tikkakoski-Vehniä -moottoritien rakentaminen on kovassa vauhdissa. Pitkään odotettu ja kipeästi kaivattu tieväylä saadaan vihdoin kuntooon. Se parantaa alueen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä sekä kevyen liikenteen väyliä ja edistää liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta.


 

Jyväskylä on tänä päivänä yksi Suomen voimakkaimmin kasvava kaupunkikeskus. Jyväskylää tituleerataan Suomen liikuntapääkaupungiksi, Alvar Aallon ja myös Ilmavoimien pääkaupungiksi. Jyväskylä mielletään vetovoimaiseksi, imagoltaan hyväksi ja yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi. Eikä syyttä.


 

Upea ja Suomen modernein sairaala Nova valmistuu ja otetaan käyttöön ensi vuonna. Uuden ekologisen Kankaan kaupunginosan rakentaminen on jo pitkällä. Pian valmistuu kulttuurilaitostemme kehittämissuunnitelma, nimeltään Jyväskylän Sydän. Sen perusteella on tarkoitus jopa kaksinkertaistaa keskustamme asukasmäärä ja vahvistaa rooliamme kulttuurikaupunkina. 


 

On investoitava tulevaisuuteen. Hippos2020 on meille erittäin tärkeä hanke. Siitä tulee pohjoismaiden suurin sisäliikuntakeskus. Alueelle rakennetaan Monitoimiareena, Areenakeskus, Jalkapallokeskus, Voimistelutalo, Liikuntakeskus ja tapahtumakansi sekä elämyksellinen liikuntapuisto. Olympiakomitean hallitus nimesi Hippos2020-hankkeen Suomen tärkeimpien liikuntapaikkahankkeiden joukkoon. Tämä tarkoittaa valtion osallistumista rahoitukseen, tosi hieno juttu!

 

Jyväskylä on vauhdissa ja kehittäminen jatkuu. Mutta välillä on pysähdyttävä, on Joulun aika. Joulu on kristikunnan tärkein juhla, se on hiljentymisen, perheen ja ystävyyden juhla. Joulu on vuoden kohokohta!


 

Toivotan hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2020!